De autosloop, hoe werkt dat?

De autosloop, hoe werkt dat?

7 april 2022 Uit Door Redactie

Soms zit er niets anders op en is je auto naar de autosloop brengen het beste besluit wat je kunt nemen. Zo kan het zijn dat de auto niet meer door de APK komt en de kosten om hem te laten repareren te hoog liggen. Vooral bij oude voertuigen komt het steeds vaker voor dat de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van het voertuig. In de meeste gevallen is het niet handig om deze te laten repareren en kun je deze beter naar de autosloop brengen. Echter, zijn er veel mensen die niet weten hoe de autosloop werkt. Bij wie moet je zijn en krijg je geld voor de auto? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je precies weet wat je moet doen.

Venauto.nl

Hoeveel is de sloopauto waard

Bij een autosloperij kun je de sloopauto inwisselen voor een geldbedrag. De autosloperij haalt de auto uit elkaar en reinigt de verschillende onderdelen. Deze onderdelen worden door de autosloperij verkocht, zodat ze geld kunnen verdienen aan de auto. De waarde van je sloopauto is verschillende en dit ligt echt aan de onderdelen van de auto. Het ligt er in principe aan hoeveel de onderdelen nog waard zijn en voor hoeveel de autosloperij deze kan verkopen. Je kunt natuurlijk de sloopauto ook zelf verkopen, maar het verkopen van losse onderdelen duurt heel lang. In de meeste gevallen wil je snel het geld hebben en is het ideaal om deze te verkopen aan de autosloperij. Je krijgt sowieso geldt voor het oud ijzer van het voertuig en dit ligt vaak rond de 100 euro. Zitten er nog redelijk nieuwe banden onder de auto en ziet het interieur er strak uit? Je kunt er dan vaak nog enkele tientjes aan verdienen en is het van belang dat je onderhandelt met de autosloperij.

Vind de juiste autosloperij

Kies een juiste autosloperij uit als je een sloopauto wilt verkopen. De meeste autosloperijen bieden dezelfde prijs voor je sloopauto, maar bieden een andere service aan. Sommige autosloperijen willen namelijk dat je zelf richting de autosloperij komt. Dit kan natuurlijk moeilijk zijn met een sloopauto en je hebt hier vaak een aanhangwagen voor nodig. Echter, zijn er ook autosloperijen die juist aanbieden om de auto te kopen halen. Dit is een ideale service wanneer je af wilt van je sloopauto, hier wil je goed naar kijken bij het uitkiezen van een autosloperij.