Het kopen en verkopen van een schadeauto

Het kopen en verkopen van een schadeauto

7 april 2022 Uit Door Redactie

Online een auto kopen is tegenwoordig eenvoudig en er zijn veel aanbieders te vinden op het internet. Je kunt vaak zonder een tussenpersoon een auto kopen, maar natuurlijk ook verkopen. Het verkopen en kopen van een schadeauto is iets ingewikkelder en er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Niet iedereen wilt namelijk een auto kopen met schade en dit is echt bedoeld voor een specifieke doelgroep. Zo zijn mensen die handig zijn met auto’s vaak geneigd om een schadeauto te kopen. Deze kunnen ze bijvoorbeeld zelf opknappen en natuurlijk voor meer verkopen. Daarnaast is het voor sommige mensen ook een goedkoop alternatief van een tweedehands auto. Maar waar moet je op letten bij de verkoop en het kopen van een auto? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Een schadeauto kopen

Sloopauto-online.nl

Wanneer je van plan bent om een schadeauto te kopen is het van belang om een goede inschatting te maken van de kosten. Je moet namelijk het voertuig repareren en de kosten hiervan kunnen hoog oplopen als je niet oppast. Als je er weinig verstand van hebt, kun je naar een schadeherstelbedrijf gaan om de schade te laten taxeren. Echter, worden hiervoor juist kosten in rekening gebracht en is dat vervelend. Je kunt veel beter iemand meenemen met het kopen van een schadeauto met meer verstand over schadeauto’s. Let er in ieder geval op dat de motor in een goede staat verricht. De motor is namelijk veel geld waard en wanneer deze kapot is, zijn er vaak hoge reparatiekosten.

Schadeauto verkopen

Het verkopen van een schadeauto is een stuk moeilijker dan er een te kopen. Je moet namelijk met veel aspecten rekening houden wanneer je een schadeauto verkoopt. Het is raadzaam om kleine cosmetische schade te repareren zodat de waarde iets omhoog komt. Een schadeauto verkopen via een tweedehands markt is behoorlijk moeilijk, echter zijn er ook andere mogelijkheden. De meeste autosloperijen handelen ook in schadeauto’s en je kunt hier je schadeauto inleveren. Je krijgt hierdoor vaak een lagere vergoeding, maar je bent wel snel van je schadeauto af. Sommige mensen zitten namelijk maanden vast aan een schadeauto en dat is natuurlijk vervelend. Door de schadeauto in te leveren bij een autosloperij, kun je er direct af van zijn en toch geld ontvangen. Het is vervelend wanneer je de verzekering van de schadeauto moet blijven betalen.