Pech? laat je auto ophalen.

Pech? laat je auto ophalen.

15 oktober 2020 Uit Door Redactie

Het kan de beste en duurste auto overkomen: autopech. Dit is natuurlijk niet fijn maar het kan gebeuren. Als je dan toch pech hebt ga je nadenken van wat nu? Waarschijnlijk laat je je auto ophalen door een sleepbedrijf of de garage. Je betaald hier wel geld voor maar dan is de auto in ieder geval thuis of bij een garage en kan jij verder met je dag. De prijzen verschillen per bedrijf en per auto maar gemiddeld betaal je rond de 0.75 euro per kilometer. 

Je kan ook voor autopech een verzekering afsluiten bij een bedrijf als bijvoorbeeld de ANWB. Deze verzekering geeft je garantie voor als je ooit pech hebt en langs de weg staat en biedt bij grote schade een lift of een reserve auto aan voor zolang je geen auto hebt. Deze verzekering kun je ook afsluiten als je op vakantie gaat.  

auto ophalen

Ophalen na wegslepen 

Het kan ook gebeuren dat je ergens toevallig of per ongeluk verkeerd hebt geparkeerd en de gemeente je auto weggesleept. In dit geval moet je je auto ophalen bij de gemeente en zou je flink wat geld moeten betalen. De prijzen verschillen per gemeente maar je moet hoe dan ook een parkeerboete betalen, kosten voor het wegslepen en stallingskosten voor de tijd at de auto in beslag is genomen. Deze stallingskosten zijn in Amsterdam bijvoorbeeld 275 voor de eerste 24 uur en daarna 30 euro per extra 24 uur. zoals je ziet is dit erg duur en kunnen de kosten snel oplopen.