Sloopauto naar de sloperij brengen, hoe werkt het?

Sloopauto naar de sloperij brengen, hoe werkt het?

16 augustus 2022 Uit Door Redactie

Ieder jaar moet een tweedehands auto gekeurd worden en vaak is dit een spannend moment. Veel tweedehands voertuigen worden namelijk afgekeurd en moeten gemaakt worden voordat ze goedgekeurd worden. Zeer vervelend en dit betekent vaak dat je veel geld kwijt bent voor de reparaties. In sommige gevallen kun je de auto beter niet laten maken en dat is wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van je voertuig. Op dit moment is het ook een sloopauto en deze kun je het beste verkopen. Veel mensen proberen dit via het internet, maar dit kan soms meerdere maanden duren. Verkopen aan een sloperij is veel beter en hier zitten meerdere voordelen aan verbonden, maar hoe werkt het? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

De juiste sloperij vinden

Voordat je een sloopauto kunt verkopen aan een sloperij, moet je natuurlijk eerst een geschikte sloperij vinden. Je wilt voornamelijk een sloperij vinden in de omgeving en dit kun je het beste doen via het internet. Vergelijk de verschillende sloperijen met elkaar en zoek naar een sloperij met een ophaalservice. Met de meeste sloopauto’s mag of kun je niet meer op de openbare wegen rijden. De meeste sloperijen hebben een ophaalservice, maar niet iedere sloperij heeft deze service. Zoek daarom naar een sloperij met deze service en controleer op de website van de sloperij of je een redelijke vergoeding krijgt. Dit kun je doen door het kenteken van je sloopauto in te vullen, vaak geven ze hiervoor een taxatie.

Wat doet de sloperij met je sloopauto?

De sloperij gaat direct voor je aan de slag met de papieren als de sloopauto binnen is. Ze geven de auto op voor demontage bij het RDW, zodat je de sloopauto niet meer onder je naam staat. Ze gaan ook aan de slag met de autodemontage en halen alle gevaarlijke vloeistoffen uit het voertuig. Ook controleren ze alle onderdelen en worden deze uitvoerig door de sloperij getest. De onderdelen worden vaak opgeslagen in grote magazijnen en gebruikt voor de latere verkoop. Ook wordt het oud ijzer verkocht van de sloopauto en wordt dit gebruikt voor jouw vergoeding. Als de auto geen waarde meer heeft voor de autosloperij, wordt de sloopauto naar een shredderbedrijf gebracht. Hier wordt de sloopauto verder verwerkt, totdat er niets meer van overblijft. De stoffen die overblijven worden gebruikt voor het maken van nieuwe producten.