Sloopauto

Sloopauto

7 april 2022 Uit Door Redactie

Wat is een sloopauto?

Een sloopauto is een auto die niet veilig meer de weg op mag en even later gerecycled gaat worden. Allereerst worden de sloopauto’s door de ophaalservice van de autosloperij opgehaald en wordt de sloopauto gevrijwaard. Vrijwaren houdt in de naam van de eigenaar van het kenteken afgaat. Hierna kan het recycling proces van start gaan.

Wat is een loopauto?

Een loopauto is een auto die op dat moment nog rijd maar wel gerepareerd dient te worden. De schade kan variëren van lichte schade tot aan zware schade. Het verschil tussen een sloop auto en sloop auto is dat de sloop auto nog gerepareerd kan worden en de kosten nog te overzien zijn. Een sloopauto heeft geen zin meer om gerepareerd te worden.

Sloopautoinleveren.nl

Recycling proces

Als eerste worden de auto onderdelen die nog gebruikt kunnen worden en een tweede leven kunnen geven in een andere auto gedemonteerd. Er wordt ook gekeken naar de profieldikte van de autobanden, deze banden kunnen eventueel ook een tweede leven bieden onder een andere auto. Accu’s worden verwijderd uit de auto en gerecycled. Wanneer er nog een autowrak overblijft en er niks bruikbaars meer valt af te halen wordt het autowrak in een autopers geplaatst en geplet. De geplette autowrakken worden in een vrachtwagen gezet voor transport.

Wat blijft er van een sloopauto over?

Nadat het autowrak geplet is wordt de auto naar een shredder fabriek gebracht. In de shredder fabriek wordt de auto in een shredder of wel auto versnipperaar gezet. Hier wordt het autowrak versnippert in veel verschillende deeltjes. Hierna in het proces worden de overgebleven deeltjes gescheiden door middel van een lopende band met magneten en trilfuncties. De deeltjes worden gescheiden in 4 uitstromen zoals: metalen, kunststoffen, vezels en mineralen. Er wordt 98,3 procent van de afgedankte auto gerecycled.