Top 10 beste F1-coureurs aller tijden

Top 10 beste F1-coureurs aller tijden

24 juni 2022 Uit Door Redactie

In Nederland is Max Verstappen de beste Formule 1 coureur aller tijden. Internationaal gezien heeft de jongeling echter nog een lange weg te gaan tot hij tot de beste coureurs ooit behoort. Het is leuk om te bekijken wie dit dan wel zijn.

Formule 1

1 Juan Manuel Fangio

De Argentijn Juan Manuel Fangio was één van de eerste supersterren van de sport. Hij werd vijf keer wereldkampioen en deed dat voor vier verschillende teams.

2 Alberto Ascari

Alberto Ascari was een Italiaan die in de jaren vijftig van de twintigste eeuw heel succesvol was. Hij werd twee keer wereldkampioen. Van de 33 races die hij reed won hij er 13.

3 Lewis Hamiliton

Hamilton was de grote concurrent van Max Verstappen tijdens het seizoen. Dat is ook niet zo gek want hij was tot die tijd al zeven keer wereldkampioen geworden. Een record dat hij deelt met Michael Schumacher.

4 Michael Schumacher

Zoals gezegd was Schumacher de andere man die zeven keer wereldkampioen wist te worden. Hij won net iets minder races en pakte net wat minder vaak de pole dan Hamilton.

5 Jim Clarke

Jim Clarke werd in de jaren zestig twee keer wereldkampioen. Hij won 25 van zijn 78 races. Hij kwam om het leven tijdens een race toen hij pas 32 jaar oud was. Anders was hij misschien nog verder gekomen.

6 Sebastian Vettel

Vettel is ook een concurrent van Hamilton en Verstappen die nog altijd actief is. Hij was op zijn 26e al voor de vierde wereldkampioen en is houder van vele records als de jongste coureur die de prestatie leverde.

7 Jackie Stewart

Jackie Stewart won 27 van zijn 100 races. Hij was ook wereldkampioen. Daarnaast staat hij aan de basis van het Red Bull-team dat tegenwoordig zo succesvol is.

8 Ayrton Senna

Net als Jim Clarke kwam Senna tijdens een raceweekend om het leven. Op dat moment was hij al drie keer wereldkampioen gewonnen en had hij 41 van zijn 161 wedstrijden gewonnen.

9 Alain Prost

De Fransman Prost was de grote concurrent van Senna. Hij werd vier keer wereldkampioen en won 51 van zijn 202 wedstrijden als coureur.

10 Bill Vukovich

Bill Vukovic won 2 van zijn 6 races. Alleen deed hij dat wel in de tijd waarin nog pionierswerk verricht moest worden in de sport, ver voor alle andere namen op deze lijst met racen bezig waren.