Waarom je auto naar de sloperij brengen?

Waarom je auto naar de sloperij brengen?

7 april 2022 Uit Door Redactie

In Nederland worden er jaarlijks veel auto’s naar de sloperij gebracht. Nu zul je vast wel denken, waarom? Wanneer een auto te duur is om te repareren, moet je hier vanaf zien te komen. Via het internet een sloopauto verkopen kan natuurlijk makkelijk via een advertentie, maar dit kan maanden duren. Vervelend, wanneer je maanden lang belasting en een verzekering moet betalen voor het voertuig. Je kunt veel beter de auto naar de sloperij brengen, zodat je er direct vanaf bent. In de meeste gevallen krijg je hier gewoon een vergoeding voor en kun je dit gebruiken voor een nieuwe auto. Maar hoe kies je een goede sloperij en wat doet de sloperij nu precies? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Een geschikte sloperij vinden

Ben je van plan om je auto naar een sloperij te brengen? Mooi, maar je moet wel een geschikte sloperij vinden bij je in de omgeving. Je moet natuurlijk de auto naar de sloperij brengen en als deze ver weg zit, kan dit heel moeilijk zijn. Een sloopauto mag niet zomaar de openbare weg op en dat betekent dat je een trailer nodig hebt. Het huren van een auto trailer is natuurlijk duur en sommige mensen hebben hier geen budget voor. Zoek daarom een sloperij uit die een ophaalservice heeft, dit scheelt je veel tijd en gedoe. Kijk op het internet naar de verschillende sloperijen in de omgeving, daarnaast is het van belang dat je naar de erkenning kijkt van een sloperij. Je wilt namelijk een sloperij vinden met een RDW en een ARN erkenning. De ARN erkenning zorgt ervoor dat je auto duurzaam gesloopt wordt en dat alle materialen opnieuw gebruikt worden. Neem contact op met een sloperij en vraag eventueel wat je voor de auto kunt krijgen.

Autosloop.nl

Hoe gaat de sloperij te werk?

De sloperij gaat duurzaam te werk en zorgt ervoor dat alle materiaal opnieuw gebruikt worden. Wanneer de auto binnenkomt bij de sloperij, gaan ze vrijwel direct aan de slag met de sloopauto. Zo worden alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu uit het voertuig gehaald. Daarnaast strippen ze de auto van alle bruikbare onderdelen en worden deze opgeslagen in een magazijn. Deze bewaren ze natuurlijk voor de verkoop en sommige onderdelen kunnen veel waard zijn. Wanneer de sloopauto geen economische toegevoegde waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar de shredder gestuurd.