Wat houdt autodemontage in?

Wat houdt autodemontage in?

7 april 2022 Uit Door Redactie

Autodemontage houdt in dat monteurs van de demontage afdeling bruikbare auto onderdelen demonteren van een demontage voertuig. De bruikbare auto onderdelen worden daarnaast aangeboden op verschillende platformen. De prijs van de gebruikte auto onderdelen zijn goedkoper dan nieuwe auto onderdelen maar nog wel in goede staat waardoor je lang plezier hebt van jouw aankoop.  De auto onderdelen worden opgeslagen in een aanliggend magazijn.

Jouw sloopauto op laten halen door een autodemontagebedrijf?

Wanneer je ervoor kiest jouw auto naar een autodemontagebedrijf te brengen, kan jouw auto opgehaald worden door een ophaalservice bij het desbetreffende autodemontagebedrijf. In de meeste gevallen is dit gratis want is de service van het bedrijf. Ter plekke wordt jouw auto gevrijwaard en krijg je direct het bedrag wat afgesproken is voor jouw auto.

Demontage Voertuigen

Bij een demontagebedrijf zie je vaak een aantal wagenparken. Een wagenpark met schadeauto’s, demontage voertuigen en occasions. Het wagenpark met schadeauto’s bevat auto’s met schade variërend van licht naar zwaar. Deze auto’s kunnen dienen om te repareren of voor de bruikbare auto onderdelen. het wagenpark met occasions zijn tweedehandse auto’s die aangeboden worden via verschillende digitale platformen. Het wagenpark met demontage voertuigen zijn de voertuigen die op het autokerkhof staan.

www.autodemontagevanderven.nl/

Autokerkhof

Bij een autodemontagebedrijf zit vaak een terrein waar een klant zelf de auto onderdelen kan demonteren. Daarnaast betaal je meestal een vaste prijs per categorie ongeacht het merk. Het is verstandig als je naar een autokerkhof gaat om zelf gereedschap mee te nemen. Vaak is gereedschap ook te huren of te lenen bij het desbetreffende autodemontagebedrijf.

Bruikbare auto onderdelen

Naast het autokerkhof worden ook auto onderdelen die onder andere van een sloopauto afkomen opgeslagen in een magazijn. Voordat de auto onderdelen gesorteerd in het magazijn gelegd worden, worden er duidelijke foto’s gemaakt. De foto’s worden gebruikt om het aanbod aan te bieden via aantal digitale platformen.